Goede doel

De opbrengst van de TrappenRun gaat naar het Foppe Fonds. Het fonds zet zich al jaren in voor kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of geestelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten.

Door te sporten krijgen kinderen energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage bij de inschrijving kan het Foppe Fonds een kind weer zien stralen en plezier hebben. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen!

Beschermheer van het Foppe Fonds is Foppe de Haan. Foppe is nauw betrokken bij de organisatie van dit evenement. Foppe de Haan: “Kinderen met een beperking moet ook kunnen sporten. Het Foppe Fonds helpt deze kinderen. Ren daarom mee en steun daarmee het Foppe Fonds ”

Project: Sporten zonder beperkingen

Paardrijden is één van de weinige sporten die kinderen met een beperking kunnen doen zonder gebruik te maken van hun rolstoel. Het paard wordt de benen van de ruiter. Sven Kadijk heeft een meervoudige beperking. Sinds kort is hij aan het paardrijden. Van paarden wordt Sven rustig. Daarnaast leert hij zijn balans houden. Het doet hem enorm goed en beleeft er heel veel plezier aan. Alleen paardrijden kost ook geld, vooral de aangepast materialen zoals bijvoorbeeld zadels, opstapperron en een tillift maar ook de kosten zoals contributie. Dankzij het Foppe Fonds kan Sven het komend jaar paardrijden. Hij straalt van oor tot oor! En wij ook.

Help ons heel veel blijde gezichten te maken. Steun daarom het Foppe Fonds!

Bekijk hier het filmpje over het paardrijden voor kinderen met een beperking: http://youtu.be/CRFu0VrTRNk

Kijk voor meer info over het Foppe Fonds op www.foppefonds.nl

100_7667 aangepast

 

 

OFK Trappenrun